EMMASROOM

Mango och passionsfrukt mousse

Kategori: , recept

 
 

Ingredienser

1 vaniljstång

1 dl vatten

2 dl strösocker

2½ gelatinblad

2 väl mogna mango eller ca 400 g fryst mango i tärningar

2 dl vispgrädde

3 msk saft av citron

till servering:

2 dl mango i tärningar

2 passionsfrukter

Instruktioner

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.

Sås: Gröp ur 4-6 st passionsfrukter skrapa innehållet ner i en liten kastrull. Tillsätt socker och värm upp under omrörning tills frukten kokat upp och blivit klar och aningen geleig. Häll över den varma såsen i respektive glas och servera :-) 

 
 
Receptet kommer från norrmejerier och bilden är hittad på google (hittar inte mobil sladden till datorn) 
 
Kommentera inlägget här: