Mango och passionsfrukt mousse
Kategori: , recept
Ingredienser
Instruktioner
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Sås: Gröp ur 4-6 st passionsfrukter skrapa innehållet ner i en liten kastrull. Tillsätt socker och värm upp under omrörning tills frukten kokat upp och blivit klar och aningen geleig. Häll över den varma såsen i respektive glas och servera :-)